Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszukany na kose

AleQs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie co mogę zrobić jeżeli zostałem oszukany na kose. Sprzedawałem ją za przelew(280euro). Dostałem potwierdzenie przelewu i wysłałem gościowi kose. Nie oczekuje na odpowiedz że dałem się oj3bać i takie różne hejty.­

Opublikowano

Iść na policje ? Bo 280 euro to spora suma na złotówki..

Potwierdzenie przelewu wystraczy ?

@Edit

I czy pisać do supprotu steam'a o kradzieży? I jest szansa że odzyskam kose?

­

Opublikowano

Nie odzyskasz już tego. Policja i tak gówno zrobi jeszcze Cię wyśmieją...

Dałeś się wyje*ać Twoja strata, jak można być na tyle mało inteligentnym żeby wysłać coś wartego ~1000zł NA POTWIERDZENIE xD

Pierwsze lepsze dziecko z gimbazy potrafi zrobić fałszywe potwierdzenie przelewu.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Jeżeli nie wyłączyłeś potwierdzania wymian na Steam to powinni Ci jednorazowo oddać skradziony przedmiot. Jeśli nie ma takiej opcji, idź na policję.

@Edit

Na odpowiedź supportu poczekasz od tygodnia do dwóch. :D

graphic.png

Opublikowano

Wszystkiego się dowiesz na komisariacie co potrzeba nie powiem ci bo nie miałem nigdy takiej sytuacji.

Pisz jak najszybciej do supportu :)

76561198375594763.png

Opublikowano

@Edit

­

jest szansa

Opublikowano

Jeżeli nie wyłączyłeś potwierdzania wymian na Steam to powinni Ci jednorazowo oddać skradziony przedmiot. Jeśli nie ma takiej opcji, idź na policję.

@Edit

Na odpowiedź supportu poczekasz od tygodnia do dwóch. :D

Z tego co pamiętam to volvo wycofało taką możliwość, przez np. duplikowanie setek dragon lore'ów itp.

tenor.gif

Opublikowano

Jesteś głupi i tyle.

Idź na policje, do typa napisz, że się tam wybierasz itd. to może się przestraszy i ci odda, ale wątpie.

Opublikowano

Jesteś głupi i tyle.

Idź na policje, do typa napisz, że się tam wybierasz itd. to może się przestraszy i ci odda, ale wątpie.

lol, przecież w 99% kradzieży na internecie każdy oszukany pisze, że idzie na policje, podczas gdy ma 13 lat i nic z tego nie wychodzi, więc raczej się nie wystraszy. 

Opublikowano

Policja się tym nie zajmie bo to sam oddałeś a znając mentalność polskiej policji to ich g****o obchodzi że jakiś chłopaczek dał się oszukać i oddał jakiś śmieszny przedmiot z gierki. Steam też nic nie zdziała ale możesz spróbować. Czemy ey ludzie tak robicie... Najpierw hajs ma dojść na konto a potem skiny

Opublikowano

Wyłudzenie, oszustwo za ponad 1000zł bez względu na to czy to coś wirtualnego czy też nie podlega karze. Jedyne wyjście to odpowiednie pismo na policję oraz ustne zawiadomienie o sytuacji wraz z wydrukowanymi oraz odpowiednio nazwanymi dowodami. 

Suport Steama nic nie zrobi - od czasu wprowadzenia tokena ogłosili, że nie przywracają już itemów.

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

@Edit

­

jest szansa

...wr*chać szympansa 

W większości takich przypadków ludzie nie odzyskują ani hajsu ani jak w twoim przypadku kosy. Życzę powodzenia. I na przyszłość lepiej uważaj ;)

759081466790725720585.png

Opublikowano

Po pierwsze to nie pierdolcie typowi głupot. Policja zrobi i to dużo- daj dane typa, potwierdzenie przelewu, które ci wysłał i go po prostu znajdą. TAK, ZNAJDĄ GO. Wiele razy byłem przy takich przypadkach, bądź spokojny, najpierw policja, a potem support steama, do którego w wiadomości napiszesz, że poszedłeś na policję. Czekać możesz długo, ale nie odpuszczaj sprawy- gwarantuję ci, że są w stanie znaleźć tą osobę.

Następnym razem dawaj po zaksięgowaniu wpłaty, a nie jak baran po jakimś podrobionym dokumencie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...